OPW

Hij is al eens rond gegaan binnen de burelen van de Wakkere Burgers redactie. Maar nu zelfs onze vaste bezoekers hem aandragen, wordt het toch maar eens tijd om hem te plaatsen.. 🙂

Uit het Groningse en in het Gronings bieden wij u dan ook: OPW met ‘Oosterpark’!

OPW - Oosterpark

Met dank aan Doro

Share

7 reacties op “OPW”

 1. KRL Zegt:

  Helaas, google video wordt nog steeds niet ondersteund in Duitsland.
  Ze lopen hier nou eenmaal een beetje achter…

 2. Willem van Oirschot Zegt:

  Hoi. http://www.wakkereburgers.nl is een geweldige website! Dat wil ik graag even melden voordat ik tekeer ga (in negatieve zin) over deze post. (wakkereburgers.nl onwaardig wanneer ge het mij vraagt)

  Wat een teringtuig die Oosterparkers. Correct me if I’m wrong,..maar het is toch ook niet echt Gronings wat zij zingen? Een soort cross-over-taal wat slechts in de Oosterpark (Eusterpaaark) gesproken wordt?
  Hoe dan ook,..een slecht nummer met een nog slechtere zanger!
  Misschien dat KRL dit wél een fijn nummer vindt…Hij/zij kan ons misschien vertellen waar dit lied tekstueel bezien over gaat..KRL zegt dat hij/zij er verstand van heeft!

  (note: volgens mij moet je zulke dingen nooit over jezelf zeggen, laat dat aan anderen over. Je zelf schouderklopjes geven is nooit fraai, toch?)

 3. robert Zegt:

  Over de kwaliteiten van dit nummer en de zanger hoeven we geen discussie te voeren: die zijn inderdaad redelijk bagger… Maar het was met deze post eerlijk gezegd ook niet de bedoeling om mijn affiniteit met de zanger dan wel zijn denkbeelden te tonen.

  Wat betreft de Oosterparkers zelf: daar zit inderdaad tuig tussen.. (net zoals een heel stel goede jongens trouwens..) Vergelijkbaar met ghetto’s in de VS en hun boze-neger-muziek. Daarom is dit filmpje ook zo grappig: tis een mooi voorbeeld van boze-wigger-muziek (waarbij wigger voor witte nigger neger staat). Een kostelijk wannebe-gebeuren zeg maar. En als je het zo bekijkt is die cross-over taal ook niet zo erg: dat gebeurt ook bij de boze-neger-muziek..

  Daarnaast heb ik het filmpje ook geplaatst omdat ik als Groninger stiekum toch wel enige trots kan voelen dat zo’n filmpje zijn vlucht neemt over het internet. (vele grote weblogs hebben het al gelinkt..)

  Trouwens, jezelf complimenten geven is helemaal niets mis mee. Laat alleen maar zien dat je over een gezonde portie zelfvertrouwen beschikt, iets wat best handig is in de grote boze buitenwereld. Dit alles natuurlijk mits je je eigen complimenten waar kan maken natuurlijk.

 4. Willem van Oirschot Zegt:

  @ Robert
  Na het lezen van je tekst kan en wil ik je volledig gelijk geven. In mijn betoog kloppen sommige zaken misschien niet helemaal. Ik noem mijn laatste opmerking inzake het ‘jezelf schouderklopjes geven’; Een gezonde dosis zelfvertrouwen is inderdaad niet verkeerd, waarschijnlijk zelfs een overlevingsmechanisme..

  Concluderend wil ik dus opmerken dat ik beter na moet denken alvorens ik mijn gal spuw,.. Het voelt nu alsof ik mij misdragen heb. Mijn welgemeende excuus.

  Dan merk ik ten tweede nog even op dat http://www.wakkereburgers.nl een aangename aanvulling is op de websites die ik nu regelmatig bezoek.
  Waarlijk een leuke naam ook!

  Rest mij nog één vraag te stellen (alsof ik eerder iets gevraagd heb..) : “Wie zijn wakkereburgers?” (lees: achtergronden?)

  -Willem-

 5. robert Zegt:

  Ik vind het allang leuk om te horen dat mensen plezier beleven aan ons weblog. Doen we het toch niet voor niets! 🙂

  We zijn trouwens al een tijdje bezig met de ‘Historie der Wakkere Burgers’, maar er lijkt iedere keer wat tussen te komen.. Ik zal weer eens een poging doen dat geheel op te starten zodat onze bezoekers binnenkort meer over ons te weten kunnen komen!

 6. KRL Zegt:

  Ondanks dat ik het net als Robert en blijkbaar achteraf ook Willem, geen slechte zaak vind jezelf een schouderklopje te geven, kan ik mezelf er niet op betrappen dat gedaan te hebben.
  Ik heb alleen gepoogd mensen ertoe aan te zetten naar teksten te luisteren. Wát je een goede tekst vindt, ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Dat maakt ook niet uit, als je maar weet waar het over gaat.
  En helaas kan ik de tekst van OPW nog steeds niet beluisteren, hier in dit achtergestelde land.

 7. ANEMO-ONE Zegt:

  24 Februari: Zombi Squad’s albumreleaseparty in Vera. Check het uit! OPW in de VERA !!! http://www.zombisquad.com/

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .