Dag van de Arbeid

1 Mei is de Dag van de Arbeid. De Duitsers welbekend (het is hier een nationale feestdag, met ieder jaar grote demonstraties), maar in Nederland toch een stuk minder. Daarom wat uitleg bij deze dag, temeer daar er steeds meer geluiden opgaan om de dag weer in ere te herstellen.

En het is vandaag ook nog eens Dag van de Arbeidsvitaminen. Dat kan geen toeval zijn.

Share

5 reacties op “Dag van de Arbeid”

 1. robert Zegt:

  Die foto’s van die demonstraties komen uit Zurich bij de weg.. En das Zwitserland.. (is bijna duitsland, maar toch.. 😉 )

  Schijnt daar trouwens vooral een reden te zijn om dingen te vernielen.. Kan me niet voorstellen dat dat van oorsprong de bedoeling was van deze dag..

 2. RW Zegt:

  Mensen hebben teveel vrije tijd blijkbaar. Weg met de 8 uur durende werkdag!

 3. doro Zegt:

  er zijn nog veeeeeeel meer links te vinden, bijvoorbeeld deze http://www.revolutionaerer-erster-mai.de/

 4. KRL Zegt:

  Slecht van me. En ik had al een heleboel Zwitserse links overgeslagen… (maar deze was van computernerds, dus had een streepje voor. Ben meteen vergeten naar het land te kijken)
  Nou ja, in Berlijn en München en weet ik veel waar allemaal is het ieder jaar weer hommeles.

 5. robert Zegt:

  Gewoon weer 14 uur per dag werken! Hebben ze ook geen tijd om te demonstreren! Lui werkschuw langharig socialistisch tuig…

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .