Wereld anti tabakdag

Het is vandaag wereldantitabakdag, of wereldnietrokendag zo je wilt. Zouden er nou echt rokers zijn die juist vandaag uitkiezen om te stoppen met roken, rokers die vandaag eens een dagje overslaan, of rokers die vandaag dan maar wat minder roken?

Het lijkt me niet, en daar sta ik niet alleen in.

Misschien dat er in hogere kringen wel wat wordt bereikt. Hoewel het me sterk lijkt, kijkend naar de thema’s van voorgaande jaren. Ik heb niet het idee dat er in films minder wordt gerookt (of eigenlijk op tv in het algemeen). Zeker hier in Duitsland hebben ze wat dat betreft nog een lange weg te gaan; hier worden zelfs nog sigarettenreclames vertoont in de bioscoop. Maar misschien is het thema hier nog geen ‘film’ geweest en ligt het daaraan.
Ook in de muziek, zowel muzikanten als publiek, wordt er nog steeds veelvuldig gerookt.

Ach, als ze er zelf maar blij mee zijn…

Share

3 reacties op “Wereld anti tabakdag”

  1. Gundilo Zegt:

    Ik heb wel, uitgerekend vandaag, beslist om het boek Allen Carr’s Easyway opnieuw te lezen. Binnen enkele dagen, als het boek uit is, begin ik dus een rookstop.

  2. MCDrank Zegt:

    Ik ben nu met mijn tweede rookvrije dag bezig….

  3. doro Zegt:

    blijf positief kijken, goed zo!
    ik heb het ook gered! omdat ik van frisse lucht houd en omdat het leven toch al zo kort is.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .