Jongen (12) knuppelt peuter dood

Ik kijk niet zo gauw meer op van nieuws, maar soms, heel soms, trek ik nog wel eens een wenkbrauw omhoog…

7 januari 2008 07:13

LAUDERHILL – In de Amerikaanse staat Florida heeft een jongen van 12 jaar een meisje van 17 maanden met een honkbalknuppel doodgeslagen.

Waarschijnlijk sloegen de stoppen bij de jongen door omdat de peuter aan het huilen was terwijl hij televisie aan het kijken was.

Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN maandag. De jongen werd zaterdag na het incident in de plaats Lauderhill opgepakt door de politie en is een dag later aangeklaagd voor moord. Hij heeft inmiddels bekend. Naar eigen zeggen was hij boos geworden om het gejank van het meisje.

Levenslang

De zaak doet denken aan die van Lionel Tate, die in 1999 als 12-jarige een 6-jarige meisje doode bij het nadoen van worstelwedstrijden die hij op tv had gezien. In 2001 kreeg hij als minderjarige daarvoor levenslang. Drie jaar later kwam hij weer op vrije voeten.

Share

2 reacties op “Jongen (12) knuppelt peuter dood”

  1. Merino Zegt:

    Wat zou er op tv geweest zijn?

  2. GS Zegt:

    Tate… die werd in 2005 opgepakt voor een gewapende roofoverval. Ook in Florida overigens.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lionel_Tate

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .