Barack Obama on Religion

Hij heeft zich de laatste maanden uiteraard niet al te kritisch kunnen uiten over de algemeen heersende christelijke opvattingen van een groot deel van de Amerikaanse bevolking. Dit zou hem de nodige stemmen hebben gekost. Ik dacht daarom dat hij (net als De Balk, Maxime, Ernst, Andre en de rest hier doen) zijn christelijke normen en waarden zou willen gaan opleggen aan het Amerikaanse volk. Echter, deze toespraak (hoewel erin geknipt is en dus sommige uitspraken uit zijn verband kunnen zijn gerukt) doet mij nog meer dan in de afgelopen tijd hopen dat dit de nieuwe president van de VS gaat worden. Wijze woorden die ik graag ook eens door een Nederlandse Minister-president geuit zou willen horen.

Obama is godzijdank een secularist, ongeacht zijn religieuze overtuiging (a-religieus opgevoed door zijn atheïstische moeder, echter, zonder religieuze overtuiging kun je in Amerika niet deelnemen aan politiek dus noemt hij zich christen. Strategisch handig. Wel hypocriet. Maar dat is blijkbaar een vereiste eigenschap voor het bedrijven van politiek).

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .