Uit de oude doos… The Cats

Ik ben vanacht laat thuisgekomen na weer zo’n 3 maanden op het olieplatform te hebben doorgebracht. We moesten het platform verlaten i.v.m. hevige weersomstandigheden. (Nu eerst een weekje thuis, dan weer terug). Onderweg naar Nederland draaide onze chauffeur een CD van de uitvinders van de ‘palingsound’, The Cats. Ik heb genoten en wist niet dat Piet Veerman en zijn dorpsgenoten zoveel bekende (en naar mijn mening) mooie liedjes hebben gemaakt. Hieronder een kleine selectie..

Verder One way wind, Sure he’s a cat, Let’s dance en Don’t waste my time.

Share

3 reacties op “Uit de oude doos… The Cats”

  1. De Dappere Man Zegt:

    Prachtig! Ik vind Marian altijd al een heel cool nummer. Doet me terug denken aan vroeger… toen ik nog veel kaatste (!) en de kaatsvereniging had maar twee bandjes – 1 van de cats en nog iets anders…. Dit kwam dus heel vaak voorbij… Mooi zoals muziek herinneringen kan oproepen. 🙂

  2. Peter Zegt:

    The Cats waren destijds (grofweg ’68-’75) erg populair in Nederland. Ze wisten 5 nederlandse nummer 1 hits te scoren, wat in die pre-Borsato tijd heel wat was. Daarnaast ook een veelvoud daarvan aan top 10 hits.

    Ondanks die grote successen heb ik de indruk dat ze nu lang niet zo bekend meer zijn als de vergelijkbare George Baker Selection, die in diezelfde tijd haar pieken beleefde.

    Ik ben er zelf nog niet helemaal uit of ik The Cats leuk vind. Ik heb vroeger wel wat van ze meegekregen, en ze hebben mooie melodieen op plaat gezet, maar er is toch iets te veel ‘muzak’ in ze of zo. Hmm, misschien moet ik er maar weer eens induiken.

  3. Catsaglow Zegt:

    Beste mensen!!
    Dan is dit echt iets voor jullie.
    Oude tijden herleven weer.
    Kom eens kijken naar een optreden van THE CATSAGLOW.
    Afgelopen zondag nog samen met de enige echte Piet Veerman in openlucht theater Hertme.
    Onvergetlijke songs worden er op dit concert gespeeld (52 songs)
    Teveel om op te noemen.
    Kijk op http://www.thecatsaglow voor foto’s en info en agenda!

    THE CATS AGLOW

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .