Hans Krankl a.k.a. Johann K.

Als mensen hier in Nederland weten wie Hans Krankl is, dan kennen ze hem waarschijnlijk als de Oostenrijkse doelpuntenmachine uit midden jaren zeventig, begin jaren tachtig. Volgens velen is hij de beste speler die Oostenrijk ooit heeft gehad.

Hans Krankl - copyright FC Barcelona

Naast zijn profcarrière heeft Hansi (die eigenlijk Johann heet) altijd een voorliefde voor muziek getoond. In zijn beginjaren als ‘zanger’ heeft hij zich bezondigd aan niemendalletjes als deze uit 1974:

Single - Ohne Ball'n und ohne Netz

Na zijn profcarrière kwam zijn liefde voor muziek tot uiting tijdens zijn aanstelling als bondscoach van het Oostenrijkse elftal. In de kleedkamer trakteerde hij zijn spelers regelmatig op nummers van o.a. AC/DC en Black Sabbath, om ze op te zwepen voor de aanstaande wedstrijd.

Johann K

De beste man heeft zijn liefde voor muziek uiteindelijk toch handen en voeten kunnen geven, want tegenwoordig is Hans Krankl in eigen land met name populair als de zanger Johann K.

Enkele pareltjes van zijn hand:
Feuer (Fire – Bruce Springsteen)
Aspirin (Cocaine -JJ Cale)

Met dank aan de Hard Gras scheurkalender

Share

1 reactie op “Hans Krankl a.k.a. Johann K.”

  1. Merino Zegt:

    Als hij in A’dam komt, gaan we!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .