Bruggen in Amsterdam

Als pensionado kun je natuurlijk gaan vissen, je kunt buurtwerk gaan doen voor minderbedeelden of je kunt chagrijnig achter de geraniums gaan zitten schelden op de verloederende maatschappij. Of je maakt foto’s van alle 1.593 bruggen die Amsterdam rijk is.

Bijna alle Amsterdamse bruggen hebben een brugnummer. Nummer 1 is de brug van het Muntplein over het Singel. Van daaruit zijn de bruggen verder genummerd over het Singel, de Grachtengordel en in cirkels verder naar de buitenwijken toe. Brug nummer 1000 ligt over de Westlandgracht bij het Rembrandtpark en werd geopend in 1973. Overigens zijn niet alle nummers tot 1000 aanwezig [dat blijkt: red.]. Brug nummer 2000 is de Jan Schaeferbrug; deze ligt over de IJhaven. De bruggen op IJburg worden genummerd vanaf nummer 2001 (Enneus Heermabrug, in gebruik genomen in 2001.)

Alles goed en aardig, maar dat onderstaande brug ook als brug wordt meegeteld, vind ik toch echt een brug te ver:

Share

2 reacties op “Bruggen in Amsterdam”

  1. De Dappere Man Zegt:

    Erg leuke en informatieve post. ❗

  2. jUP Zegt:

    Actief figuur, check ook zijn andere fotoprojecten!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .