Raggende Manne

Ik kwam tot mijn ontsteltenis tot de ontdekking, dat er nog geen post op de allerheiligste Wakkere Burgers gewijd was aan het oeuvre van de Raggende Manne. Dat kan natuurlijk niet!

Vandaar deze in memoriam.

Ontstellend goed waren ze. Keihard alles uit hun bakkes pleuren. Voor de volle 200% kaal. Gitaren aan gort, stembanden naar de kloten, maar gewoon blijven gaan. Mannen van gehard, ongepolijst staal. Zo kennen we de muziek tegenwoordig niet meer.

NOVA heeft nog een uitzending gewijd aan het afscheid van de Raggende Manne in 1999, onder begeleiding van de zoetgevooisde stem van Joop van Zijl:

Enkele pareltjes uit het 11-jarig samenzijn van de manne, dat 7 albums heeft voortgebracht:
Poep in je hoofd (Aanrader! uit Jiskefet)
Naar vore! (n.a.v. het voetballuh)
Nee’s niks (kortste single in NL ooit!)
Het rijdt niet (n.a.v. fileleed)

En natuurlijk bewaart de Tripel het beste tot het laatst. De Raggende Manne spelen een cover van een van de beste Nederlandstalige nummers uit de geschiedenis van het levenslied, namelijk De Fles van Jan Boezeroen:

Share

3 reacties op “Raggende Manne”

 1. Merino Zegt:

  Ik heb ‘Nee’s niks’ ooit nog live uitgevoerd op een oud en nieuw-feestje. Viel in goede aarde.

 2. Tripel B. Zegt:

  [quote post=”14864″]Ik heb ‘Nee’s niks’ ooit nog live uitgevoerd op een oud en nieuw-feestje. Viel in goede aarde.[/quote]

  😆

  Ik heb ‘Poep in je hoofd’ ooit nog live uitgevoerd op een bruiloft. Viel iets minder in goede aarde (bij de oudere bruiloftsgasten welteverstaan).

 3. Frank L. Zegt:

  Dank!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .