Voor de koks onder ons

Vier verse gracieuze recepten op de Bakken met Burgers afdeling.

Pasta met wodkasaus is een van mijn favoriete pastagerechten. Lichtverteerbaar, niet te warm en heel snel klaar. Het ideale gerecht om na een paar glaasjes van de een of andere versnapering op het terras nog te kunnen bereiden.

De pastasoep is ontstaan uit een heel simpel recept. Inmiddels is het aantal ingrediënten verzesvoudigd, maar het is nog steeds niet veel werk en de smaak is er behoorlijk op vooruit gegaan.

De spinazie-geitenkaasquiche is ook erg snel klaar. En spinazie opwarmen schijnt tegenwoordig weer te mogen!

Tot slot een van mijn favoriete drankjes: limoenspoom. Let ook vooral op de tip. Niet alleen lekker met champagne, maar ook met wodka of met Bacardi Limon. Vast ook met andere dranken. Als iemand nog goede ideeën heeft, stuur ze maar op, ik sta overal voor open. Met Grappa smaakte het overigens niet, maar volgens de Duitsers smaakt niets goed met Grappa.

Eet en drinkt u allen smakelijk!

Share

3 reacties op “Voor de koks onder ons”

 1. doro Zegt:

  @krl: in veel van je gerechten zit slagroom, heb je misschien nog een gezonder alternatief?

 2. KRL Zegt:

  Ja, daar let ik nooit op. Een beetje vet is wel goed voor me.

  Maar uiteraard zijn er ook minder vette alternatieven: slankroom en verschillende kookromen, zoals Blueband finesse en Campina Kookroom (light). Zolang de slagroom niet stijf hoeft te worden geklopt, volstaat iedere roomsoort wel.

 3. doro Zegt:

  bedankt!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .